Veel gestelde vragen

 • Anatomisch model

  Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

   

 • Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

  geld

 • Uw eigen zorgdossier thuis in te zien !

  MijnGezondheid.net biedt de mogelijkheid om via internet uw gezondheidszaken te regelen. Via het portaal MijnGezondheid.net kunt u thuis uw herhaalmedicatie bestellen, een afspraak maken met  uw huisarts of praktijkassistente, een e-consult aanvragen bij uw huisarts of apotheker of een deel van uw dossier inzien. Ook vindt u op MijnGezondheid.net betrouwbare informatie over uw aandoeningen en de medicijnen die u gebruikt.

  mijn gezondheid net

  Wie kan gebruik maken van MijnGezondheid.net? Als u bent ingeschreven als patiënt bij Huisartsenpraktijk Schonenberg kunt u gebruik maken van deze service. U kunt ook als ouder uw minderjarige kinderen tot 16 jaar aanmelden.

  Wat kan ik allemaal met MijnGezondheid.net? Huisarts: u kunt in de e-agenda een afspraak plannen voor het spreekuur van uw huisarts of praktijkassistente, een vraag stellen via e-mail consult aan uw huisarts of een van de andere praktijkmedewerkers, sommige labuitslagen bekijken en een deel van uw medisch dossier inzien. U heeft verder toegang tot duidelijke en vertrouwde informatie over gezondheid en ziekte. Om ook de mogelijkheden van herhaalmedicatie en inzage in uw medicijndossier te benutten moet u ook ingeschreven zijn bij de apotheek.

  Is MijnGezondheid.net veilig? MijnGezondheid.net maakt gebruik van een besloten en beveiligd netwerk op internet. Om in te kunnen loggen heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. DigiD is de elektronische legitimatie voor internetdiensten van de overheid (o.a. belastingdienst). De overheid heeft geen inzage in uw gegevens op MijnGezondheid.net. Informatie over DigiD en het aanvragen hiervan vindt u op http://www.digid.nl.

  Hoe ziet MijnGezondheid.net eruit? Kijk op: http://www.demomijngezondheid.net/demo_formulier.php?myName=Gezondheidscentrum%20Nesselande&myText=info@gcnesselande.nl/ voor de demo of lees meer informatie in de folder: MGN folder

  http://www.demomijngezondheid.net/ Aanmelden voor MijnGezondheid.net Klik hier als u zich wilt aanmelden. Zodra u zich hebt aangemeld op het portaal van MijnGezondheid.net krijgt uw huisarts/apotheek hiervan bericht. Wij sturen u dan een bevestiging en zorgen ervoor dat u binnen 5 werkdagen gebruik kunt maken van uw zorgdossier thuis. De eerste keer dat u thuis inlogt tekent u digitaal het contract voor veilige en betrouwbare uitwisseling van uw gegevens met huisartsenpraktijk en apotheek. Lees de algemene informatie en voorwaarden goed door voordat u uw (digitale) handtekening zet. Hebt u vragen dan leggen we het u graag uit.