« terug naar vorige pagina

Historie

Dokter Slagmolen is met de praktijk begonnen. Hij stond er om bekend dat hij ‘onder de middag’ nog wel eens een hapje mee at tijdens de visites ! Na dokter Slagmolen nam dokter Hans Schonenberg de praktijk aan de Voorstraat 131 in 1963 over (sommigen onder u herinneren zich vast nog de harde, houten banken in de wachtkamer en de ‘munten-automaat’ voor het inloopspreekuur).

Omdat de praktijk flink was gegroeid volgde halverwege de jaren ’80 de associatie met dokter F.J. Dijk. Het toenmalige praktijkpand aan het woonhuis werd te klein en in 2000 werd het gebouw aan Randweg 35 omgetoverd tot de 1e ‘AHOED’ van Katwijk (Apotheek en Huisartsen Onder Een Dak). Samen met Piet Ooms van de Katwijkse Apotheek is toen een succesvolle samenwerking ontstaan.

In 2001 volgde Mirjam Schonenberg haar vader op, waarbij de oorspronkelijke praktijk werd opgesplitst in 2 praktijken. Krantenartikelen uit 2001 daarover:

Artikel-Leidsch-Dagblad-februari-2001

Artikel-Katwijkse-Post-maart-2001

Samenwerking met dokter Smaal volgde in 2010. Al vrij snel bleek ook het praktijkpand op nr 35 niet meer aan de eisen van de steeds uitbreidende huisartsenzorg te voldoen en is, na aansluiten van tandarts Paul Haasnoot als mede-initiatiefnemer, de ‘Calvijnschool’ op nummer 47 aan dezelfde Randweg omgetoverd tot een multidisciplinair centrum waar wij sinds december 2014 met veel plezier werken.

Nostalgie, spullen Schonenberg senior

Als u de spreekkamer van dokter Schonenberg betreed ziet u nog iets terug van de tijden van toen: de verlostas en de oude weegschaal hebben hun plekje in de moderne praktijk weten te behouden ! Een knipoog naar het verleden !