« terug naar vorige pagina

Griepprik

Griepvaccinatie

Het griepseizoen komt er weer aan! Binnenkort ontvangt iedereen die in aanmerking komt voor de griepvaccinatie, hiervoor een uitnodiging. Voor mensen tussen de 73 en 79 jaar zal er dit jaar ook een uitnodiging voor de Pneumokokkenvaccinatie komen.

Vanwege het Coronavirus zal de organisatie van de griep- en pneumokokkenvaccinatie dit jaar anders verlopen dan u gewend bent. De vaccinatie-avonden zullen wel gewoon op de praktijk plaatsvinden. Uiteraard zullen we er alles aan doen om de 1,5m te bewaren. We willen u dan ook vriendelijk vragen de instructies in de brief die u ontvangt strikt te volgen. Uiteraard mag u niet naar de praktijk komen als u klachten heeft zoals koorts, hoesten, kortademigheid, verkoudheid, keelpijn, niezen, reuk- en/of smaakverlies, als u of uw huisgenoot positief getest is op Corona of als u in afwachting bent van de uitslag van een Coronatest. Ook als één van uw huisgenoten klachten heeft die kunnen passen bij het Coronavirus óf als u <10 dagen geleden bent teruggekomen uit een oranje vakantieland, mag u niet naar de praktijk komen. Neem in al bovenstaande gevallen op tijd contact op met de assistente.

 

Griepweigeraars

Er zijn mensen die in het verleden bij ons hebben aangegeven liever geen griepvaccinatie te willen ontvangen. In de huidige situatie met het Coronavirus, kunnen we ons voorstellen dat u op dit besluit wilt terugkomen en toch een griepvaccinatie wilt krijgen. Heeft u eerder aangegeven geen griepvaccinatie te willen en wenst u dit nu toch? Neem contact op met de assistente om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Meer informatie

https://www.thuisarts.nl/griep

https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik